Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

89% av palestinska filmer på Netflix har producerats av BDS-anhängare

Netflix har släppt 32 palestinska filmer. Nästan alla dessa filmer är gjorda av BDS-supportrar. (Foto: Netflix)

Netflix har släppt 32 palestinska filmer. Nästan alla dessa regissörer vill bojkotta Israel.

Nyligen publicerade streamingtjänsten Netflix 32 filmer och serier under kategorin “Palestinska berättelser”. Den palestinska filmskaparen May Odeh har samarbetat med Netflix om samlingen. Det visar sig nu att nästan 90 procent av alla filmer är gjorda av anhängare av BDS-rörelsen (bojkott, desinvestering och sanktioner mot Israel), skriver tidningen Israel Hayom.

Den israeliska högerorienterade organisationen Im Tirzu har granskat alla filmerna. 16 av de 19 filmregissörerna i den palestinska kategorin är BDS-anhängare, 12 av dem krävde en bojkott av Israel så sent som i maj.

Matan Peleg, VD för Im Tirtzu, tror att många av filmerna bara är gjorda för att demonisera och delegitimera Israel, den enda demokratin i Mellanöstern. -Om Netflix vill berätta den palestinska historien, bör de börja med att kontakta de tusentals sörjande israeliska familjer som är offer för palestinsk terrorism, sa han.

Netflix förhärligar terrorism

Kritiker av den nya Netflix-samlingen anser att filmerna ger en ensidig bild av den israelisk-palestinska konflikten, samtidigt som de förhärligar terrorismen och utelämnar de hundratals terrorattacker som utförts mot israeliska civila.

– Det är oförlåtligt att Netflix har blivit en apparat för att sprida material skrivet av propagandister som vill bojkotta Israel och avlägsna landet från kartan. Detta händer i en tid med växande global antisemitism, mycket förklädd till anti-israelisk aktivitet, säger den undersökande journalisten David Collier.

Netflix filmer förstärker konflikten

Istället för att Netflix stöder måttfulla röster, handlar de grovt oaktsamt med att föra fram extremistiska röster, säger journalisten och BDS-motståndaren Emily Schrader. Hon anser att filmerna bara förstärker konflikten. – Det är synd att Netflix tillhandahåller en plattform för regissörer som använder konsten för att splittra. Filmer och musik borde föra samman människor, men Netflix lyfter fram dem som aktivt främjar hat och motarbetar samarbete, säger hon.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem