Hjälparbetare från ZAKA och MDA vid terrorattacken i Elad den 5 maj 2022. (Foto Israeliska polisen)

Sex mord under fredagen i Israel

Detta skulle innebära sex bekräftade mord bara på fredagen i Israel, som liksom Sverige drabbats av ökat skjutvåld.

Ett mord i Ashkelon inträffade på fredagen och ytterligare två personer dödades i Kiryat Tivon, enligt Jerusalem Post. Även i Kafr Qara sydost om Haifa avled en man efter skjutning.

Ett annat mord skedde på en 42-årig man som blev skjuten i staden Kiryat Ata, även detta vid Haifa. Magen David Adom-personal evakuerade honom till Rambam- sjukhuset i Haifa i kritiskt tillstånd, men han dog av sina skador.

I byn Nahf i norra Israel sågs en 25-årig man skjutas ihjäl ungefär en timme senare. MDA-personal utförde återupplivningsoperationer på honom på platsen men tvingades till slut bekräfta hans död. Polisen satte upp kontrollposter och inledde en utredning om hans död. Ett bränt fordon hittades i närheten.

Många mord i arabiska städer

Nio mord har skett i arabiskaisraeliska samhällen sedan början av juni, vilket gör det till den mest morddrabbade månaden i år i arabiska städer.

Protester mot våldet är en viktig fråga i Israel. På fredagen samlades cirka 600 personer på Davidka-torget i Jerusalem för den årliga protestmarschen mot våld mot kvinnor och våldtäktskultur.

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on telegram
Telegram

Leave a comment

Your email address will not be published.