Niv Sultan spelar en kvinnlig undercover agent för Mossad i den iranska huvudstaden Teheran. (Foto: Skärmdump)

Israelisk serie vann internationellt Emmy-pris

Tycker du att Israel skall få fortsätta att vara en judisk stat? Klicka JA eller NEJ.

Bara två gånger tidigare har en israelisk serie vunnit det eftertraktade priset.

Den israeliska Tv-serien “Teheran” vann det internationella Emmy-priset i kategorin bästa dramaserie på tisdagskvällen, skriver Times of Israel. Den israeliska thrillern, som produceras av det offentliga Tv-bolaget Kan, har fått en internationell publik genom streamingtjänsten Apple +.

“Teheran är inte bara en spionserie, utan det handlar också om att förstå mannen bakom din fiende”, sa producenten Dana Eden i sitt tacktal i New York.

Serien handlar om en Mossad-agent (spelad av skådespelaren Niv Sultan) som går undercover i Iran för att sabotera landets kärnkraftsanläggningar. Uppdraget går inte riktigt som planerat och agenten sitter fast i Iran, landet där hon föddes. Serien mottogs väl både i Israel och av internationella tittare.

Iranier och israeler vänner i framtiden

Eden sa vidare i tacktalet att skådespelaren och besättningen i Tv-serien består av både israeler och iranier, och att de “hade mycket gemensamt. Det ger hopp för framtiden och jag hoppas att vi en dag, iranier och israeler, kan mötas i Jerusalem och Teheran som vänner och inte fiender”, sa hon.

Tredje Emmy-vinsten för Israel

Den andra säsongen av “Teheran” spelas just nu in i Aten, Grekland. Den Oscarsnominerade skådespelerskan Glenn Close är med i den nya säsongen. Bara två gånger tidigare har en israelisk serie vunnit International Emmy Award.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *