Alla artiklar på miff.se kronologiskt

MIFFs förväntan på blågula regeringsunderlaget

Den blågula segern i riksdagsvalet 2022 bäddar för att Israel denna gång får ett konkret erkännande i regeringsförklaringen. Detta till skillnad från den rödgröna regeringsförklaringen 2014 när Sverige frångick EU-normen och erkände en palestinsk stat.

Blev judar slagträ i det svenska valet?

Föreningen Förintelsens Överlevande (FFÖ) och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) gav sig in i riksdagsvalet i veckan när FFÖ drog paralleller mellan nazismen och Sverigedemokraterna (SD) medan SKMA kallade SD för ”ett klart nazistiskt parti”.

Ny bok: Jewish Lives Matter

Den italienska journalisten och politikern Fiamma Nirenstein förklarar vad som gör judehat så unikt och farligt.

MIFF:s VALENKÄT: Så tycker rikspartierna om Israel

MIFF har ställt sju raka frågor till riksdagspartierna inför valet. Valenkäten ger inte ett facit om hur du ska rösta, men en koncentrerad bild av partiernas inställning till Israels situation och utmaningar.

Inget nytt atomavtal med Iran

Israeliska medier skriver att kärnavtalet med Iran har lagts på hyllan. Det skulle vara en stor diplomatisk seger för Israel.

– Hon är en sann Israelvän

Yair Lapid gratulerar den nya brittiska premiärministern Liz Truss. Han säger att hon är en sann och god vän till Israel.

Palestinagruppernas förvridna valenkät

Palestinagruppernas (PG) valenkät innehåller frågeställningar som hamrar in felaktiga påståenden som partierna ska besvara. Samtidigt skriver de att ”Flera svar har upprört oss” och anklagar ett parti för svar som ”överhuvudtaget inte (är) underbyggda av fakta” och ”direkt felaktigt”.

Allt detta beslagtogs under natten

Israeliska säkerhetsstyrkor fortsätter sina operationer mot terrorister på Västbanken. Under natten beslagtogs vapen och misstänkta greps.